Kategorier
Frisör

Frisör Uppsala – vilken frisyr passar dig? 

Dags att göra en förändring i ditt utseende? Vill du byta stil och få en nytändning och ett ökat självförtroende genom detta? Styrkan sitter, som bekant, i håret och att genomföra förändringar genom att besöka en frisör i Uppsala är verkligen ett effektivt sätt att börja på en helt ny kula. Det finns emellertid en massa saker att tänka på innan dess. 

Dels så handlar det om att välja rätt frisör i Uppsala, men dels också fundera lite kring vilken typ av frisyr man vill ha. Väljer du besöka en frisör i Uppsala så får du hjälp med detta – de är experter på att se vad som passar för olika ansiktsformer och för exempelvis den stil man har i övrigt. 

Din ansiktsform spelar roll i valet 

Men det går också bra att på egen hand försöka bena ut vilken typ av frisyr man vill ha. Det gör man inte genom att enbart titta på vad som är modernt och på tapeten för tillfället. Man gör det bäst genom att ta fram en spegel och försöka identifiera vilken typ av ansiktsform man har. 

Det finns nämligen vissa typer av frisyrer som passar riktigt bra mot vissa ansiktsformer – men som inte alls passar mot andra. Det går givetvis att välja en frisyr oavsett vilken form på ansiktet man har och våra tips här nedan är bara riktlinjer som fungerar rent generellt. Med rätt frisör i Uppsala så kan du ändå få ett lyckat resultat – även om du väljer en frisyr som egentligen inte borde passa. 

Med det sagt – här följer några olika ansiktsformer och frisyrer som passar dessa: 

Avlång ansiktsform: 

Har du ett mer avlångt ansikte så brukar normalt en lite plattare frisyr passa bättre. Du vill inte förlänga ansiktet mer genom att exempelvis ha en tofs eller en knut uppe på hjässan. 

Fyrkantig ansiktsform

En person med ett mer fyrkantigt ansikte kan med fördel välja en frisyr som erbjuder höjd på hjässan – och där man exempelvis fönar eller permanentar. Undvik att göra ansiktet bredare. Exempelvis en page brukar sällan passa. 

Runt ansikte

Mer volym på hjässan och lite plattare på sidorna brukar vara en gångbar lösning för denna ansiktsform. Det man ska undvika är frisyrer som ytterligare rundar till ansiktet – exempelvis ett helt spikrakt hår. Att locka till håret kan vara väldigt effektfullt!